KOHOKOHTA vuohenhera tervasaippua, 100g

Perinteinen  tervasaippua, jossa käytetty vuohen heraa nesteenä.

(1 tuotearvio)

10,00 

Palasaippua- pelkkä ,mummojen käyttämä vanhanajan juttuko? Kerronpa miten minulle kävi. Kerrottakoon myös , että olen vuosia ollut fanaattinen -ainoastaan ja vain -kampaamotuotteiden uskollinen ystävä.

Saippuan tekoa vahingossa, siitä se lähti.

Ystävääni olin kannustanut saippuan tekoon ja hän aloittikin kehittelemään reseptejä tuoden niitä markkinoille muutaman. Tuotteet olivat hyviä ja olin iloinen hänen puolestaan, kunnes kohtalo iski näppinsä leikkiin ja hänellä todettiin MS – tauti.  Tajusimme, että taudilla ei leikitä, saippuan teko pitää jättää ja siinä kohtaa iskikin paniikki, että mistä minä sitten näitä saan? Hiuksetkin tykänneet niin valtavasti niistä.

Ajatus hiipi päähäni. Jospa minä sittenkin opettelisin saippuan salat. Siitä se sitten pienesti lähti ja hyvin pian räjähti päässäni suuri saippuoitumisvimma. Vimmapa hyvinkin, sillä lähes kaikki rasvat ja öljyt tuli koitettua, yrteistä puhumattakaan. Koivua, kuusta, peltokortetta, suolaa, merilevää, nokkosta, tervaa, turvetta. Miten minä näistä löydän ne ihan parhaat, sillä huipullehan heti yritän kurkoittaa?

Vanha sanonta, ”KEN KUUSEEN KURKOTTAA, SE KATAJAAN KAPSAHTAA” tuli hyvinkin pian elettyä todeksi. Oli pilalle mennyttä tervasaippuaa kymmeniä, jässähtäneitä rumia valkoisia/ruskeita kasoja, joita ei voinut edes omaan käyttöön kelpuuttaa.

Alkoi kehitystyö, alkoi kokeilu jälleen minulle niin tutun kaavan myötä, jota ei kemiassa tunneta-kantapään kautta.

Terva hera saippua on ainoa saippuoistamme, jossa on käytetty kasviöljyjä pelkästään. Nesteenä juustolamme sivutuote hera.

Terva on oikeaa lähitervaa, naapurikylässä Padolla poltettua ja olen itse saanut olla seuraamassa tätä jo kulttuurihistoriallisestikin merkittävää tapahtumaa, jossa Padon miehet näyttävät yhteistyöllä taitonsa.

 

Tervasaippua sisältää aitoa suomalaista hautatervaa, joka on antibakteerinen ja ihoa hoitava luonnonlääke. Tervaa on käytetty kautta aikojen tuloksellisesti psoriasiksen, ihottumien ja erilaisten tulehduksien hoitoon.

Tämä tuote sopii kasvoille, vartalolle sekä hiuksille. Vaahtoaa hyvin. Tuotteessa on ihana tervan ikiaikainen tuoksu, joka vetoaa moniin.

 

 

Olkaa hyvä ja nauttikaa, rentoutukaa KOHOKOHTA saippuamme kanssa.

 

INCI  Rypsiöljy Sodium rapeseedate,Vuohen luomuhera Goat whey,Kookosöljy Sodium cocoate, Kaakaovoi Sodium cacao butterate,Risiiniöljy Sodium castrorate,Hautaterva Pyroleum pini.

1 arvio tuotteelle KOHOKOHTA vuohenhera tervasaippua, 100g

  1. Miia

    Tervan tuoksu vie joka kerta lapsuuden mökkisaunaan. Iho kiittää ja voi paremmin kuin vuosiin. Tätä ei voi kuin suositella!

    • Riitta Saloniemi

      Kiitos kommentista. Tervasaippua on kyllä niin omaa luokkaansa- sen jäljittelemätön tuoksu ja ominaisuus on jotain, jota vaan aidosta tervasta voimme saada.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top