Saloniemen tilan luomu KILIN parikyljys 0,9kg

Paketissa on yleensä noin 4 parikyljystä

30,00 

Varastossa

Tämä on tuoretuote

Käsittelemme tuoretuotteiden tilaukset alkuviikosta (maanantai – tiistai), poislukien arkipyhät.

Toimimme näin siksi, että valmistamme tuoretuotteet tilausten mukaan.

Valmistetut tuoretuotteet pakataan juuri ennen toimitusta kylmälaukkuun, jonne lisätään myös kylmägeeli pakkauksia, jotka pitävät tuotteet kylminä toimituksen ajan.

Vuohenliha on Suomessa melko vierasta , koska sitä ei ole tarjolla muuta kuin tuottajilla , jotka myyvät sen suoraan kuluttajille, ei välikäsille.Näin siksi, koska lihaa ei tule yhdestä eläimestä kuin 15-20 kiloa.

Vuohenlihaa ei ole osattu käyttää ja se on monelle tuottajistakin ollut haastellista myydä eteenpäin. Vuohenlihassa pätee samat lain alaisuudet, kuin muissakin eläinlajeissa, eli vanhaa eläintä ei kannata myydä herkkuruuaksi, eikä etenkään siitoskäytössä ollutta pukkia 🙂

Paras liha on nuoressa eläimessä ja koska Suomessa on ollut se kulttuuri, ettei uros puolisia kilejä ole säästetty edes kasvatettavaksi, niin monet ovat välttyneet jopa koko ikänsä tältä super herkulliselta lihalta.

No miksei uros vuohia ole säästetty? Vuohet ovat tunnetusti  kovia karkailemaan ja näin ollen myös lisääntymään. Mikäli tilalla sattuu olemaan 10 pukkia, niin niitähän ei pidättele naarasvuohien kiima-aikoina mikään ja tällaista huikentelevaisuutta emme todellakaan halua sallia.

Me olemme jo vuosia kasvattaneet myös meillä syntyneet uroskilit lihaksi, mutta se vaatii pienenä niiden (eläinlääkärin suorittaman) kastroimisen, jotta voimme pitää ne samoissa laumoissa naaraiden kanssa.

Kilit saavat meillä olla emojensa kanssa koko ensimmäisen laidunkauden. Eli kun ne keväällä syntyvät, saavat ne syödä, elää ja oppia emojensa kanssa pitkälle syksyyn. Näin ollen ne saavat hyvää vuohen luomumaitoa niin usein kuin ne katsovat tarpeelliseksi ja oppivat siinä samalla laitumien rajat .

Meillä myös eläinten viimeinen matka suoritetaan omalla kuljetuskalustolla  ja matkan pituus on  51 kilometriä. Ne teurastetaan Lallin Lampaassa, joka on erikoistunut pelkästäänn vuohien ja lampaiden käsittelyyn. Olemme olleet seuraamassa prosessin koko ketjun aikana ja todenneet sen täyttävän kriteerimme joka kohdasta. Eläimiä kohdellaan loppuun asti hyvin ja odotustilat ovat”kodinomaiset

 

Parikyljys on leikattu selästä, siinä on siis  ulkofilettä . Siinä on luuta mukana antamassa makua.

 

Vuohenliha on vähempi rasvaista kuin broileri. Se kasvaa hitaasti ja vaatii pitkän miedon kypsennyksen, jonka jälkeen se antaa herkullisen mehevän lopputuloksen. Itse käytämme sitä paljon pataruokana. Tilan kermaa, rormariinia, suolaa ja uuniin 150 asteeseen noin 3-4 tunniksi- se on ollut toimiva ohje.

Ravintosisältö/näringsvärde/
100g:
Energia/energi
599kj/143kcal
Rasva/fett
3g
josta tyydyttynyttä/varav mättat fett
0,9g (kertatyydyttymättömiä 1,4 g,monityydyttämättömiä 0,2 g)
Hiilihydraatti/kolhydrat
0g
josta sokereita/varav sockerarter
0g
Proteiini/protein
27g
Suola/salt
86mg, rautaa3,7mg, Kalsium 17 mg,Kalium 405 m, B 12 vitamiinia 1,2 mikrogrammaa
6 kk pakasteena
Lataa tuotekortti PDF-muodossa:

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Saloniemen tilan luomu KILIN parikyljys 0,9kg”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Emäntä suosittelee

Scroll to Top