Saloniemen tilan luomu vuohen paisti 1,2kg

(1 tuotearvio)

31,50 

Ei varastossa, vain jälkitoimituksena

Tämä on tuoretuote

Käsittelemme tuoretuotteiden tilaukset alkuviikosta (maanantai – tiistai), poislukien arkipyhät.

Toimimme näin siksi, että valmistamme tuoretuotteet tilausten mukaan.

Valmistetut tuoretuotteet pakataan juuri ennen toimitusta kylmälaukkuun, jonne lisätään myös kylmägeeli pakkauksia, jotka pitävät tuotteet kylminä toimituksen ajan.

Vuohenliha on Suomessa melko vierasta, koska sitä ei ole tarjolla muuta kuin tuottajilla , jotka myyvät sen suoraan kuluttajille, ei välikäsille.Näin siksi, koska lihaa ei tule yhdestä eläimestä kuin 15-20 kiloa. Vuohenlihaa ei ole osattu käyttää ja se on monelle tuottajistakin ollut haastellista myydä eteenpäin. Vuohenlihassa pätee samat lain alaisuudet, kuin muissakin eläinlajeissa, eli vanhaa eläintä ei kannata myydä herkkuruuaksi, eikä etenkään siitoskäytössä ollutta pukkia 🙂
Paras liha on nuoressa eläimessä ja koska Suomessa on ollut se kulttuuri, ettei uros puolisia vuohia ole säästetty edes kasvatettavaksi, niin monet ovat välttyneet jopa koko ikänsä tältä super herkulliselta lihalta. No miksei uros vuohia ole säästetty? Vuohet ovat tunnetusti  kovia karkailemaan ja näin ollen myös lisääntymään. Mikäli tilalla sattuu olemaan 10 pukkia, niin niitähän ei pidättele naarasvuohien kiima-aikoina mikään ja tällaista huikentelevaisuutta emme todellakaan halua sallia.

Me olemme jo vuosia kasvattaneet myös meillä syntyneet uroskilit lihaksi, mutta se vaatii pienenä niiden (eläinlääkärin suorittaman) kastroimisen, jotta voimme pitää ne samoissa laumoissa naaraiden kanssa. Vuohet saavat kasvaa laiduntaen kesäisin auringon alla ja talvisin nauttia lämmöstä kuttulassa. Eläinten viimeinen matka suoritetaan omalla kuljetuskalustolla 51 kilometrin verran teurastamo Lallin Lampaseen, joka sijaitsee Eurassa. Lallin Lampaassa on erikoistuttu pelkästään vuohien ja lampaiden käsittelyyn. Olemme olleet seuraamassa koko prosessin ketjun ja todenneet sen täyttävän kriteerimme joka kohdasta. Eläimiä kohdellaan loppuun asti hyvin ja odotustilat ovat kodinomaiset.

Vuohenliha on vähärasvaisempaa kuin broileri. Se kasvaa hitaasti ja vaatii pitkän miedon kypsennyksen, jonka jälkeen se antaa herkullisen mehevän lopputuloksen. Itse käytämme sitä paljon pataruokana. Tilan kermaa, rormariinia, suolaa ja uuniin 150 asteeseen noin 3-4 tunniksi- se on ollut toimiva ohje.

Tuote myydään pakasteena.
30€/kg.

Ravintosisältö/näringsvärde/
100g:
Energia/energi
Rasva/fett
josta tyydyttynyttä/varav mättat fett
Hiilihydraatti/kolhydrat
josta sokereita/varav sockerarter
Proteiini/protein
Suola/salt
Lataa tuotekortti PDF-muodossa:

1 arvio tuotteelle Saloniemen tilan luomu vuohen paisti 1,2kg

  1. Timo

    Nyt koitettu vuohenpaisti. Enpäs tehnytkään kuten inteweppi ehdottelee vaan paistoin pannulla, kuumalla, n4min per puoli. Voita, valkosipulia ja timjamia ja valellen kokoajan. Eli medium oli hakusessa ja siinä onnistuin, todella mureeta. Nauta jää kyllä tässä kohtaa kakkoseksi. Onneksi on lisää niin voin tehdä uudestaankin 🙂

    • Riitta Saloniemi

      Loistavaa kuulla onnistumisen ilosta ja hyvästä sanomasta tämän Suomessa monelle tuntemattoman vuohenlihan kohdalla. Ilmeisesti olet hyvin harjoitellut, sillä moni tosiaan laittaa vuohenlihat aina uuniin, vaan nyt saatiin tällainenkin hyvä kokemus. Kiitos siitä sinulle!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Emäntä suosittelee

Scroll to Top