Saloniemen tilan luomu vuohen ulkofile

42,00 

Varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Tämä on tuoretuote

Käsittelemme tuoretuotteiden tilaukset alkuviikosta (maanantai – tiistai), poislukien arkipyhät.

Toimimme näin siksi, että valmistamme tuoretuotteet tilausten mukaan.

Valmistetut tuoretuotteet pakataan juuri ennen toimitusta kylmälaukkuun, jonne lisätään myös kylmägeeli pakkauksia, jotka pitävät tuotteet kylminä toimituksen ajan.

Luomu vuohen ulkofile n.0,5kg. 40€/kg.
Huomioithan tilausta tehdessä, että lihapakkausten painot vaihtelevat. Lähetämme sinulle tilauksen toimituksen yhteydessä väliin jääneen summan takaisin.

Vuohenliha on Suomessa melko vierasta , koska sitä ei ole tarjolla muuta kuin tuottajilla , jotka myyvät sen suoraan kuluttajille, ei välikäsille.Näin siksi, koska lihaa ei tule yhdestä eläimestä kuin 15-20 kiloa. Vuohenlihaa ei ole osattu käyttää ja se on monelle tuottajistakin ollut haastellista myydä eteenpäin. Vuohenlihassa pätee samat lain alaisuudet, kuin muissakin eläinlajeissa, eli vanhaa eläintä ei kannata myydä herkkuruuaksi, eikä etenkään siitoskäytössä ollutta pukkia 🙂
Paras liha on nuoressa eläimessä ja koska Suomessa on ollut se kulttuuri, ettei uros puolisia vuohia ole säästetty edes kasvatettavaksi, niin monet ovat välttyneet jopa koko ikänsä tältä super herkulliselta lihalta. No miksei uros vuohia ole säästetty? Vuohet ovat tunnetusti  kovia karkailemaan ja näin ollen myös lisääntymään. Mikäli tilalla sattuu olemaan 10 pukkia, niin niitähän ei pidättele naarasvuohien kiima-aikoina mikään ja tällaista huikentelevaisuutta emme todellakaan halua sallia.

Me olemme jo vuosia kasvattaneet myös meillä syntyneet uroskilit lihaksi, mutta se vaatii pienenä niiden (eläinlääkärin suorittaman) kastroimisen, jotta voimme pitää ne samoissa laumoissa naaraiden kanssa. Vuohet saavat kasvaa laiduntaen kesäisin auringon alla ja talvisin nauttia lämmöstä kuttulassa. Eläinten viimeinen matka suoritetaan omalla kuljetuskalustolla 51 kilometrin verran teurastamo Lallin Lampaseen, joka sijaitsee Eurassa. Lallin Lampaassa on erikoistuttu pelkästään vuohien ja lampaiden käsittelyyn. Olemme olleet seuraamassa koko prosessin ketjun ja todenneet sen täyttävän kriteerimme joka kohdasta. Eläimiä kohdellaan loppuun asti hyvin ja odotustilat ovat kodinomaiset.

Vuohenliha on vähärasvaisempaa kuin broileri. Se kasvaa hitaasti ja vaatii pitkän miedon kypsennyksen, jonka jälkeen se antaa herkullisen mehevän lopputuloksen. Itse käytämme sitä paljon pataruokana. Tilan kermaa, rormariinia, suolaa ja uuniin 150 asteeseen noin 3-4 tunniksi- se on ollut toimiva ohje.

Tuote myydään pakasteena.
40€/kg.

Ravintosisältö/näringsvärde/
100g:
Energia/energi
Rasva/fett
josta tyydyttynyttä/varav mättat fett
Hiilihydraatti/kolhydrat
josta sokereita/varav sockerarter
Proteiini/protein
Suola/salt
Lataa tuotekortti PDF-muodossa:

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Saloniemen tilan luomu vuohen ulkofile”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Emäntä suosittelee

Scroll to Top