ELIKSIIRI Vuohen luomumaito, 1.5 litraa TÄYTTÖPUSSI

Suomen alkuperäisvuohen pastöroitu luomumaito.

5,80 

Varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Tämä on tuoretuote

Käsittelemme tuoretuotteiden tilaukset alkuviikosta (maanantai – tiistai), poislukien arkipyhät.

Toimimme näin siksi, että valmistamme tuoretuotteet tilausten mukaan.

Valmistetut tuoretuotteet pakataan juuri ennen toimitusta kylmälaukkuun, jonne lisätään myös kylmägeeli pakkauksia, jotka pitävät tuotteet kylminä toimituksen ajan.

ELIKSIIRI vuohenmaito  on Suomessa harvinaista herkkua.Vuohenmaitoa nyt kuitenkin on saatavissa ja se onkin monen suolistovaivaisen pelastus.

Vuohenmaidossa A vitamiini on valmiissa muodossa, ei karoteenina, kuten lehmänmaidossa. Tämä ero tekee myös selvän värieron maitoihin ja etenkin valmiiissa juustoissa se näkyy. Vuohenmaito tuotteet ovat aina valkoisia, lehmänmaitotuotteet taas aina keltaisia.

Vuohenmaidon rasvapallosten koko on myös huomattavasti pienempiä, kuin lehmänmaidossa . Tämä näkyy käytännössä siten, että sekoittamattoman lehmänmaidon päälle nousee melko nopeasti kermakerros, mutta vuohenmaitoon vain pieni kalvo.

Tämä asia vaikuttaa suoraan maidon imeytymiseen suolistossa. Suoliston on helpompi sulattaa pienempiä rasvapallosia , kuin isoja. On myös ihan eri asia sulattaa luontaisesti pieniä rasvapalloja, kuin teollisesti rikottuja rasvapalloja.

Myös kaseiinimisellit ovat vuohenmaidossa pienempiä ,kuin lehmänmaidossa. Tämä   vaikuttaa  myöskin sulavuuteen, mutta myös juuston juoksettuvuuteen. Juustontekijät tietävät , että vuohenmaito juoksettuu erilailla ,kuin lehmänmaito.

Yksinkertaisesti sanottuna vuohenmaidossa sokeri,rasva ja valkuainen ovat eri muodossa verrattuna lehmänmaitoon. Lehmänmaidon maitosokeri koostuu glukoosista ja galaktoosista, kun taas vuohenmaidossa löytyy vain galaktoosia. Glukoosin puuttuminen on eduksi laktoosi -intoleranssista kärsiville.

Pitää kuitenkin muistaa kaiken hehkutuksen jälkeen , että pienemmät rasvapalloset maidossa ovat myös herkempiä ja kiukustuvat kovakorvaisesta käsittelystä.

Monesti saa kuulla ”vuohenmaidon” väkevästä mausta. Maku voi syntyä käsinlypsyssä ihan jo siitä, että jättää maidon hetkeksi navettatilaan ja näin ollen hajustaa maidon . Maito on kuin, pesusieni imien hajun itseensä. Mikäli rasvapallosten pinta on rikkoontunut maidossa, tulee loppu tuotteisiin makuvirheitä, eikä sitä ihanaa syvää aromia, jota me niin siihen haluamme. Vuohenmaidossa on enemmän tyydyttyneitä rasvahappoja (17%) kuin lehmänmaidossa(5%). Tämä asia tekee maitorasvasta kovemman , mutta juuri se antaa vuohituotteille sen hienon omanlaisensa maun.

 

Vitamiineista tulikin jo A vitamiini kerrotuksi, mutta kivennäisainekoostumus on lähes samanlainen vuohenmaidossa, kuin lehmänmaidossa. Ainoastaan B-6 ja B-12 – vitamiineja vuohenmaidossa on niukasti, kun taas lehmänmaidossa niitä on paljon. Samoin C-vitamiini ja folaatit ovat vähemmistössä vuohenmaidossa.

Lehmänmaidossa on enemmän kalsiumia, fosforia, natriumia ,sinkkiä ja mangaania.

Vuohenmaidossa taas enemmän magnesiumia, rautaa, kuparia ja jodia.

Erot ovat kuitenkin pieniä.

Käytännön kokemukset ovat vahvistaneet vuohenmaidon auttaneen reuma, astma sekä  migreeni potilaita. Atooppisesta ihottumasta kärsivätkin ovat saaneet apua maidosta. Tieteellistä tutkimusta asiasta ei löydy , mutta ihminen joka on asian omakohtaisesti kokenut tietää kyllä hyödyt.

Nykyisin puhutaan paljon A1 tai A2 proteiinityypin maidosta.

A1 maito on yleisempää ja Suomessa ei edes pystytä asiaa tutkimaan.Ulkomailla asian kanssa osataan tehdä jo bisnestä ja lehmät tutkitaan karvanäytteen avulla, kumpaa maitoa se tuottaa.

Vuohi tuottaa aina tuota A2 proteiinityypin maitoa, jolla on kehuttu olevan myönteisiä vaikutuksia mm diabetekseen.

SUOMEN ALKUPERÄISVUOHEN PASTÖROITU LUOMUMAITO,

LISÄAINEETON TUOTE.

HOMOGENOIMATON TUOTE.

Säilytys ja kuljetus+4 C

Ravistettava ennen käyttöä.

Ravintosisältö/näringsvärde/
100g:
Energia/energi
276kJ/66kcal
Rasva/fett
4,0
josta tyydyttynyttä/varav mättat fett
2,7g
Hiilihydraatti/kolhydrat
4,5g
josta sokereita/varav sockerarter
4,5g
Proteiini/protein
3,2g
Suola/salt
0,1g
7vrk
Lataa tuotekortti PDF-muodossa:

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ELIKSIIRI Vuohen luomumaito, 1.5 litraa TÄYTTÖPUSSI”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Emäntä suosittelee

Scroll to Top